Microsoft wil aanpak updates van Windows 10 veranderen

Waar je nu een update voor Windows 10 via het systeem zelf geserveerd krijgt, wil Microsoft dat binnenkort anders aanpakken. Het wil de updates laten verlopen via de Microsoft Store. Om precies te zijn via de Windows Feature Experience Pack.

Office 365 voorzien van nieuwe functionaliteiten

Microsoft heeft aangekondigd dat zijn Presenter Coach deze week gelanceerd wordt voor Office 365-klanten. De Presenter Coach betreft een kunstmatige intelligentie (AI)-gestuurde PowerPoint-functie. Ook komen er nieuwe 3D-lesplanmodellen en whiteboard-sjablonen.

Microsoft: ‘Multi-factor authentication voorkomt 99 procent van accounthacks’

Volgens Microsoft zou 99 procent van de accounthacks te voorkomen zijn door het gebruiken van multi-factor authentication (MFA). Het cijfer geldt voor alle accounts voor welke dienst of website dan ook.

Microsoft deelt details over volgende Windows 10-update

Microsoft heeft zijn plannen voor de volgende Windows 10 feature-update met codenaam 19H2 aangekondigd. Deze update wordt veel kleiner dan gebruikelijk, en wordt uitgebracht als een cumulatieve update die bovenop 19H1 zit.

[Pro] Kingston Technology optimaliseert 500-serie SSD’s voor datacenters

Kingston kondigt de nieuwe Data Center 500 Series Enterprise ssd's aan. DC500R is geoptimaliseerd voor lees-intensieve toepassingen zoals opstarten, webservers, virtuele desktopinfrastructuur, operationele databases en real-time analyses.

De vraag naar PCIe-ssd’s neemt toe

De laatste tijd merken we dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in pci-e ssd's. Dat vertaalt zich natuurlijk ook naar een verhoogde marktvraag voor de economen onder ons. Dat laatste is althans wat DigiTimes vaststelde na contact te hebben gehad met verschillende bronnen uit de industrie.

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers voor end-of-life

Microsoft heeft een patch uitgerold die gebruikers van Windows 7 ervoor gaat waarschuwen dat de updates van het besturingssysteem snel tot een einde komen. De patch die afgelopen woensdag uitgebracht werd, waarschuwt gebruikers voor het einde van een tijdperk. Vanaf 14 januari 2020 rolt Microsoft niet langer fixes uit voor veiligheidsfouten en kwetsbaarheden.

Wat is er nieuw in de Windows 10 update van april 2019?

De volgende update van Windows 10 is de april 2019 update (versie 1903). In dit artikel bespreken we enkele veranderingen aan het besturingssysteem.
Office 2019 is beschikbaar.

Office 2019 officieel uitgebracht door Microsoft.

Al enkele maanden is Microsoft Office 2019 beschikbaar als preview versie, maar nu heeft Microsoft het pakket officieel uitgebracht voor Windows 10 en MacOS. Office 2019 is een pakket dat je tegen een eenmalige betaling kunt aanschaffen en kan blijven gebruiken. Het pakket bestaat uit Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Visio, Access en Publisher. Voor MacOS zijn alleen Word, Excel en PowerPoint beschikbaar.
HP Spectre

HP introduceert de HP Spectre Folio convertible pc

HP introduceert de HP Spectre Folio convertible pc die is ontworpen voor mobiliteit en door de diversiteit past deze bij uiteenlopende gebruiksmomenten en omstandigheden zo beweert HP. De Spectre Folio is verkrijgbaar in twee kleuren: Cognac Bruin en Bordeaux Bourgondië. De Spectre Folio heeft een van de kleinste moederborden in de industrie die voortbouwt op de 8e generatie Intel Core i5 en i7 (Y-serie) processoren, om zo dun en licht mogelijk te kunnen blijven.
Windows server 2008 ondersteuning stopt

Begin 2020 eindigt de ondersteuning op Windows Server 2008.

Microsoft stopt op 14 januari met de ondersteuning op Microsoft 2008 en 2008 R2. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Omdat er vandaag de dag steeds meer cyberaanvallen zijn en deze steeds geavanceerder worden kan het gebruik van een niet up-to-date besturingssysteem risico’s met zich meebrengen
Windows 10 oktober update

Windows 10 update oktober 2018: zorg voor voldoende vrije schijfruimte.

De grote Windows oktober update kan inmiddels door iedereen worden gedownload en geïnstalleerd. Microsoft waarschuwt haar klanten dat ze ervoor moeten zorgen voldoende ruimte vrij te hebben voordat ze de installatie uitvoeren. De update heeft minimaal 10 GB aan vrije schijfruimte nodig anders bestaat de kans dat je apparaat niet meer wil opstarten na de update. De update controleert niet zelf of er voldoende ruimte is en Microsoft geeft aan dat apparaten zoals thin clients en embedded systemen sneller met onvoldoende ruimte te maken kunnen krijgen.
Eset beveiligsoftware

ESET onderzoekers ontdekken LoJax, de allereerste UEFI rootkit gedetecteerd tijdens een cyberaanval

ESET-onderzoekers hebben een cyberaanval ontdekt, die een UEFI-rootkit gebruikte om zich op de computers van de slachtoffers te vestigen. Deze rootkit, door ESET LoJax gedoopt, is onderdeel van een campagne door de beruchte Sednit-groep en richtte zich op verschillende, spraakmakende doelwitten in Midden- en Oost-Europa. Het is voor het eerst dat een dergelijke aanval in de openbaarheid komt.
Security software oplossingen

Gartner: 86,4 miljard dollar naar ict-beveiliging

De wereldwijde bestedingen aan ict-beveiligingsproducten en -diensten komen dit jaar uit op 86,4 miljard dollar. Dat is een toename van 7 procent ten opzichte van 2016, volgens een nieuwe prognose van Gartner. Het adviesbureau voorspelt dat in 2018 er zo'n 93 miljard wordt uitgegeven aan ict-beveiliging.

Check Point: hacker kan netwerk binnendringen via fax

Faxen worden door veel bedrijven niet meer gebruikt maar als ze nog deel uitmaken van het bedrijfsnetwerk, kunnen ze een heus beveiligingsrisico vormen. Daarvoor waarschuwt Check Point Software Technologies. Geschat wordt dat tientallen miljoenen faxen in bedrijven en huishoudens de deur openzetten voor hackers.
ISDN stopt, stap over op VoIP

KPN stopt met ISDN, dit gaat er veranderen

KPN heeft aangegeven te stoppen met ISDN. Het ISDN netwerk is verouderd en tegenwoordig zijn er betere en goedkopere technieken zoals VoIP. Het uitfaseren van ISDN heeft consequenties voor bedrijven die nog gebruik maken van ISDN. Het is daarom van belang om actie te ondernemen.