SharePoint, het gemak van samenwerken

In deze tijd zijn veel mensen nog steeds thuis aan werkt en is het meer dan belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Met SharePoint kun je je collega’s en/of werknemers betrekken bij het bedrijf en blijf je met elkaar in contact.

Met de ingebouwde informatievoorziening die SharePoint bevat kan je de interne communicatie goed onderhouden. Uiteraard heeft SharePoint meer mogelijkheden.

Nieuws delen en meer

In SharePoint kun je met web parts makkelijk nieuws delen, van bijvoorbeeld externe bronnen, met je collega’s. Uiteraard is het ook mogelijk om nieuws van je eigen website te laten zien. Verder kun je simpel een video delen of een documenten bibliotheek aanmaken met web parts.

Koppeling met Microsoft 365

SharePoint werkt perfect samen met de andere onderdelen van Microsoft 365. Teams is hier een goed voorbeeld van. In Teams kun je samenwerken in een hub en gemakkelijk documenten delen of samen aan documenten werken.

Toegang op iedere plek

Als je veel onderweg bent of thuis werkt kan het handig zijn dat je bij bepaalde informatie kunt. Net als bij andere Microsoft apps is mogelijk om via elke device op de meeste plekken ter wereld in te loggen op de SharePoint omgeving.

Gebruik als intranet

SharePoint kan goed ingezet worden als intranet omgeving binnen het bedrijf. Nieuwsberichten zijn binnen een paar korte handelingen toegevoegd en gedeeld met de collega’s. Verder kun je gemakkelijk documenten delen, een kennisbank maken, video’s plaatsen of andere tegels plaatsen die naar de 365 apps linken en openen.

E-mail nieuwsbrief

Een andere handige mogelijkheid is het versturen van een nieuwsbrief. Als nieuws extra aandacht vereist kan je deze berichten selecteren en naar de betreffende groep versturen.